Nu är stunden snart kommen

Äntligen fredag, kan jag se några ha skrivit på facebook. Fredag, den dagen jag nästan hatar mest när jag bor här i Göteborg. För många är fredag en dag då man slutar jobbet, åker hem och äter nåt gott, fixar sig, tar en drink och går iväg på krogen. Tyvärr är inte den dagen jag brukar uppleva. Det händer väl kanske en på miljonen, så ni förstår hur ofta det sker. Min fredag brukar bestå av att titta på film, köpa någonting gott och bara ta det lugnt. Jo det kan vara skönt, men eftersom det händer varje dag att jag tittar på film, så vill jag göra någonting annat på en fredag. Det enda bästa med fredagar är att E slutar tidigt, så vi hinner umgås lite mer. Idag ska hans jobb ha personalfest så det tyder på en ensam fredagkväll med jag och datorn. Som tur är har E lyckats roffa med sig hem två vinflaskor från förra helgen så ett glas vin vore trevligt. Jag har lust att bara gå och dusha, sminka mig och fixa mig. Öppna en flaska vin och känna mig levande en gång. Kanske ta en runda på stan. Sätta mig på en pub, lyssna på musik och vara lite social och ja varför inte.

Det som jag räds åt mest idag är att jag faktiskt ska börja jobba på måndag. Jag har ju längtat och väntat i en månad nu på att börja jobba. Och nu när "stunden äntligen är kommen" så blir jag rädd och nervös inför hur jag kommer klara det. Nu kommer jag faktiskt göra någonting annat jag inte har gjort. Jag har lite telefonfobi också. Vågar aldrig ringa "viktiga samtal" eller ens boka en tid hos tandläkaren. Jag får helt enkelt samla mitt mod och försöka. Om man inte försöker så får man ingenting veta.


Underbara Stockholm,

Hej folks! Nu sitter jag inne i min lägenhet i Göteborg. Egentligen vill jag skriva blogginlägg om allt möjligt, om sl, om min mobil som är stendöd, om busskorten i Göteborg och ja, listan är lång. Varför skriver jag inte om dessa? Jo för att det bara är gnäll, tjat och GNÄLL. Jag är trött på att gnälla, även fast jag har mycket att gnälla över. Jag har verkligen tyckt synd om mig för länge nu. Det är faktiskt dags för en förändring.

I tisdags kom jag hem från Stockholm. Det var så otroligt underbart. När jag strosar hemma och inte gör någonting känns det verkligen hemskt, men om jag är i stockholm och inte gör någonting känns det underbart. Konstigt va? Men det är det att, jag behöver inte göra upp en massa planer och göra en massa saker i Stockholm. Det får flyta på som det är och om det händer någonting är det bara ett plus. Som tex att sitta och spela guitar hero och äta naturgodis. Det är inget speciellt, men det är så underbart i sig. Eller att tex bara sitta i en bil och dösnacka om allt möjligt. Det är såna saker som gör mig överlycklig. Inte att jag har köpt en massa kläder eller att jag åkt på en resa utomlands. Inget sådant överträffar dessa små händelser. Jag har börjat lära mig mer om livet och vad som är viktigt för mig. Egentligen behöver man inget av det materiella. Eller jo, dator är ju väldigt viktigt, men allt det andra är inte lika viktigt någon mer. Det enda jag behöver är kärlek. Kärlek från sin familj och sina vänner. Det är det jag lever på.

Och förlåt till många personer jag inte träffade under mitt besök. Jag har haft det väldigt tufft och inte berättat för många hur det egentligen ligger till. Orkade inte helt enkelt. Men ni är också guldvärda ska ni veta <3

..


Skärpning!

Wey nu har jag kommit hem från min mormor. Eller inte just nu, men imorse runt 9-tiden och OM jag var trött. Gick upp kvart i 7, åt frukost och åkte till Märsta. Därifrån tog jag tåget så var jag i hemma inom 25 minuter. Smidigt va? En sak jag upptäckte var dom skyhöga tågpriserna. Jag ville inte använda remsan och vet inte hur man gör med sms-biljett, så mormor hade gett mig pengar för att betala resan. Gissa hur mycket det skulle kosta att åka i ynka 9 minuter till Upplands Väsby? FUCKING 60 KR. Hur sjukt dyrt är inte det? En kupong kostar 20 kr, och det är 3 kuponger till väsby. Förut kostade en resa 10 kr för människor under 20 år, och då fick man åka till Södertälje om man ville. Blir så less ibland på vilket system vi har i Sverige. Politikerna vill att vi ska åka mer kollektivt istället för att ta bilen, men ändå ska det vara så dyrt att åka tåg. Skärpning!

Om en och en halv vecka är det klart vem som blir president i USA. Själv hoppas jag som FAN på att obama vinner. Jag hatar Mccain lika mycket som jag hatar Bush! Om han den där vita gubben vinner, så vet jag inte vad jag gör. En sak vet jag iallafall och det är att USA suger. USA är det mäktigaste landet i världen, men lever fortfarande på 1900-talet. Skärpning där med!

Nu när jag är här i väsby förstår jag verkligen hur mycket jag vill flytta tillbaka. När alla dessa underbara folks bor här och stöttar vill jag inte åka tillbaka. Samtidigt älskar jag Emil men ska kärleken till min ta över all min kärlek till min familj och mina vänner? Ett beslut måste tas

Tankar och funderingar

Jag läste precis ett inlägg Teresa hade skrivit. Igår kom teresa hem till mig och vi tittade på gamla videoband från barndomen. Det roliga är att jag kommer ihåg så mycket från när jag var liten. Jag var verkligen med på alla småstjärnorna i skolan och allting som hände i skolan. Det är så roligt att se också hur liten man egentligen var, för jag iallafall kände mig mycket mer större än vad jag var. Det är ändå 7-10 år sen, men jag kommer ihåg allting som om det var igår.

Jag har också börjat tänka på mig själv mycket mer nu. Jag trivs inte i Göteborg alls och skulle mer än gärna vilja flytta tillbaka till Stockholm där alla vänner finns och min familj finns. Jag vill ju självklart bo kvar med Emil, men om jag inte trivs så mår jag inte bra heller. Känner att jag fortfarande inte hunnit göra allting jag vill göra. Jag vill leva mer, för snart är man rutten och gammal och då vill jag inte känna att jag inte levt mitt liv till fullo. Sen så har andra kompisar börjat prata om att flytta hemifrån, så det blir bara ännu mera spännande om man skulle bo i samma stad. Jag skulle kunna flytta tillsammans med någon, för att fastän man flyttar tillsammans med någon, så känns det ändå som ens eget. Sitt rum får man ju ha det som man vill, och vardagsrummet och köket är ju oftast två rum som man ändå vill ha det på ett likadant sätt. Inredning och sånt är ju någonting alla tycker är roligt idag. Jag skulle vilja ha samma design och möbler som min familj har i sitt vardagsrum. Ni ska bara veta hur snyggt det är. Tur att man har en mamma som har en väldigt bra smak!
Jag har förresten fått ett erbjudande om en lägenhet på sandavägen i Upplans Väsby. Kanske ska kolla in?

PARTAJJJ

Hejsan gott folk. Just nu sitter jag och pimplar lite vin. Ikväll fick flickorna med mig på att åka till någon krog i stan och sjunga karaoke. Jag har väl inte mått så bra de här dagarna, men nu känns det jättebra. Känns som om jag bara vill skita i honom och gå vidare, för jag klarar mig mycket bättre utan honom. Jag är bara så orolig över att vara ensam igen, och att jag inte kan få någon bättre än honom. Varför tänker jag så egentligen? Det är han som inte kan få någon bättre än mig. Nä nu är det dans och vin som gäller. Nu kör vi!

Fjortiz-blooggzen

Hej gott folk. Nu är jag hemma i Upplands väsby och det känns underbart. Kom fram till centralstationen runt tre så ser jag ju längre fram jag kommer att kära Henna står där. Känns som vi sågs senast igår faktiskt, men vi har ju inte setts på säkert 6 veckor. Jag babblade liiiike heeell på tåget och sen på bussen. Tiden bara rann iväg, och jag bara satt och babblade om ditten och datten. Kändes skönt att bara få prata ut med någon som lyssnade. När jag kom hem kramade jag om alla, och sen ser jag min bror. Sen jag har kommit hem har han bara hållt på och följt efter mig och kramat mig, JUCKAT på mig, u name it! Det värsta ögonblicket i mitt liv, eller ja idag då, var när jag såg att oscars tjej HAR BLOGG. Vet ni vad? Det är det mest fjortis-aktiga jag sett sen Blondinbella bloggade 2005. Här är ett litet exempel på vad som står där på oscars tjejs blogg:

hahah.. kan man börja me att jag inte har pallat skriva i bloggen sista inlägget va nog i sommarlovet. aja whatever.
idah kväll va man hahah ute me phille, joanna, elin & aaron. då skulle vi mötas vid hemköp och då mötte vi några andra idioter,. asså säger inte vilka men inte alla va idioter men dom flesta. HAHAHAHA ni vet vilka ni är.
men skit samma. hahah aaron drog ner mina byxor *pinsamt* asså ute. hahah aalla typ såg min snygga aass. :S*NOT*
heheh, hade kul mer dom iaf :D


Vet inte vad jag ska säga mer. Om ni vill se mer av henne, gå in på http://fanvaso3t.blogg.se/

Ett lite tragiskt inlägg

Hallå. Sorry att ni har behövt vänta på en uppdatering i två dagar. Det glädjer mig nu när  jag efter många om och men lyckas ta tag i mig själv och försöka skriva någonting vettigt för er att läsa. Idag så firar jag och min sambo 15 månader. Grattis till oss, kanske man ska säga. Tyvärr kan vi inte gå ut och titta på bio eller sådant nu när ekonomin krisar lite. De flesta vet vad jag gått igenom nu ett tag så det är inte så kul. Plus att jag är arbetslös fram till den 3 november som gör att det inte dyker uoo några stora summor med pengar på bankkontot. Då får man helt enkelt leva efter den värld vi lever i just nu. Blir väl en film eller två hemma med någonting lite extra, som inte ruinerar oss. Jag har börjat packa lite smått för min resa imorgon, men känner att jag inte alls har lust att packa. Är så less på alla kläder så jag spyr, men jag får allt vänta till december. Båda mina resväskor är sönder också så vet inte hur jag ska ta mig till. Just det, tre resväskor är sönder. Min turdag.

Gud, vad tragiskt mitt inlägg blev idag. Jag ska ju förfan till Stockholm imorgon! På fredag ska jag faktiskt på Idol, för första gången. Heidi, min kompis syster är tillsammans med Bagge så hon fixade platser till oss två. Mysigt! Sen så kommer jag vara i Stockholm en vecka framåt och försöka fundera ut vad jag vill. På fredag veckan därpå, ska jag med teresa mari o maja till göteborg (heeeeem). Det blir frääckt, som göteborgarna säger. Om ni vill boka en dejt med mig under min stockholmsvistelse är det bara att höra av sig. Puss så länge

Tankarna har krig

Hallå, som jag vanligtvis brukar ha som första mening i mina blogginlägg. I helgen har det varit lite fullt upp faktiskt. I fredags var vi hemma hos emils mamma och åt och tittade på idol och sådant. I lördags blev det tidigt uppstigning eftersom vi skulle hjälpa emils mamma med massa saker och i söndags blev det mest chill med många filmer. Det har varit en hektisk vecka från mig och känslorna och tankarna har haft sitt egna liv i mitt huvud. Jag vet inte riktigt vad jag vill med mitt liv heller. Om kärleken är allt och om jag i princip kan offra mitt liv för kärleken eller inte. Det blir då svårt om man har planerat att leva sitt liv med en person, som inte vill det jag vill. Hur ska man då göra?

Förresten, drömmer jag OFTA om att jag får barn. Inatt drömde jag IGEN att jag fick barn. Tjejen hette Alma och det kändes verkligen påriktigt. Varför ska jag drömma om sånt för? Barn är ju inget jag vill nu i mitt liv. Det är nåt jag drömmer om, hemmafrugan som jag är.

Hemmafrugan: tacogratäng!

En av mina specialiteter bland matrecept kommer alltid att förbli TACOGRATÄNG/tacopaj. Det är en sån god måltid som både kan serveras på lite mer speciella tillfällen och även vanliga dagar.


Ingredienser:

8 hg köttfärs.
2 hackade gula lökar.
2 hackade paprikor i olika färger. 
2 påsar tacokrydda.
4 dl cremè fraiche.
1 ask philadelphiaost.
riven ost efter smak.

Gör så här:

Blanda cremé fraichen och philadelphiaosten i en enda röra. Bred röran på botten av gratängformen.
Fräs köttfärsen i matfett, tillsätt lök, paprika och kryddan. När köttfärsten är klar, ha i köttfärsen i gratängen ovanför cremephiladelphia-röran. Strö över osten.

Gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg, ca 15 min.

PERFEKT VA? Här är ett resultat:Som ni ser på bilden funkar även en god sallad till. Glöm inte tacochipsen heller!

Hemmafrugan!

Hejsan. Nu på dagarna när jag har nada att göra har jag dragit igång med städningen på allvar! Städar varje dag och håller på och fixar och donar. Undra hur det ska bli sen när jag jobbar. Kommer få panik bara jag ser stök. Det enda emil var tvungen att göra under dessa dagar var att diska. Han hade alltså tills idag samlat på sig en stooor höööög disk som bara väntade på honom när han skulle komma hem idag. Hans eget fel som inte har diskat dessa  dagar. Tyvärr, eftersom hans mamma ska komma på besök idag, var JAG tvungen att diska ALLT för att jag skäms om hans mamma kommer och det ser ut som en katastrof i köket. Det tog nästan 40 minuter, vilket är en evighet i diskminuter.  Ja, nu är disken klar och snygg så nästa gång säger jag bara.. Jag ska nog döpa om min blogg till hemmafrugan.. eller vad tycker ni? blinkblink*

Dessa dagar har jag tittat på mååånga filmer, som tex Mamma mia, Bratz (????), Wallander, Beck, Baby mama, Camp rock, Gossip girl avsnitt, Ugly betty avsnitt och till sist 90210 avsnitt (nya!! i love them). Som ni ser har jag tittat på väldigt olika genrer och det har varit lite av en upplevelse i sig. Jag älskar ju lite töntiga filmer, så mig gör det ingenting. I Camp rock filmen så var ju Jonas brothers med och dom är ju så söta faktiskt. Jag blev väldigt förvånad över hur bra låtarna var i filmen och nästan varje låt är en sån där bra-låt!

Till sist en klänning som är väldigt fin som finns på net-a-porters hemsida. Hej så länge!Livet går framåt

Hejsan alla kära. Nu har jag slutat vara så bitter och tänkt att "vafan, kom igen nu jennifer, skriv ett blogginlägg". Jag kan ju börja med att berätta att jag fått ett jobb. Dock inte mitt drömjobb, men ett jobb som är helt okej just nu. Det lite bittra är att tjänsten börjar inte förren den 3 november, så jag har ytterligare ca 1 månad kvar att bara vara på. Vad ska man göra under den månaden då? Jag ska nog gå på spinning (friskis & svettis) och ja? vem vet. Eftersom alla verkar sakna mig och vill att jag ska börja blogga kan ni läsare svara på en fråga. Nu när jag i stort sett inte har någonting att göra på dagarna,
VAD SKA JAG GÖRA? Hjälp mig gärna för snart står jag inte ut. Pusshej på erFÖRRESTEN, ellinore fyllde 19 i söndags så grattis i efterskott på dig! Och så jag hade namnsdag igår, så
fy skäms på er alla som inte grattade mig!

..

Så jävla trött på allt och alla. Trött på alla tomma meningar och alla tomma ord som inte leder någonvart. "Jag saknar dig" fyfan..

Jag orkar inte blogga mer så det här blir sista inlägget. hejsves

RSS 2.0